Piatok

0,33l Slepačia so zeleninou a domácimi rezancami (1,3,7,9)

0,33l Arabská čorba

 

150g Srbské bravčové rebierko na paprikovo cibuľkových lámaných zemiakoch, kyslé uhorky (7) 7,20€

240g Kuracie stehno vyprážané v trojobale, zemiakový šalát  (1,3,7) 6,80€

150g Zubáč zapečený v lístkovom cestíčku s citrónom a čerstvým špenátom, anglická zelenina  (3,4) 7,80€  

 

Dezert:

podávame denne čerstvý, pripravovaný našim tímom šikovných cukrárov

1.png
Hovädzie špeciality

Špeciálne ponuky

Hovädzie špeciality

Nezameniteľná chuť steaku z plemena "LIMOUSINE" z domáceho chovu, ktoré dozrieva metódou suchého zrenia!

Farma KRAVA @ CO. chová plemeno hovädzieho dobytka "Limousin". Práve výnimočná a nezameniteľná chuť tohto mäsa je najlepším základom pre exkluzívne hovädzie kulinárske špeciality. Ide o vysoko špecializované jatočné plemeno, ktoré sa chová hlavne vo Francúzsku a v ďalších 70 krajinách po celom svete. Limousin charakterizuje medeno-hnedá farba, menšia hlava a krátky krk. Čo sa týka chuti, gurmáni po celom svete oceňujú jemnosť vyzretého, šťavnatého mäsa. Vďaka svojim kvalitám vyhralo plemeno Limousin už niekoľko cien v prestížnych súťažiach – napríklad prvé miesto v Quality Trophy, ako najlepšie európske hovädzie mäso počas medzinárodnej poľnohospodárskej výstavy v Paríži. 

 

1-hovadzie-sp.png

 

V čom spočíva výnimočnosť mäsa zo suchého zrenia?

Spôsob suchého zrenia, tzv. „dry aging“ získava v dnešnej dobe nazad svoju zašlú slávu. Vďaka špeciálnym zrecím komorám a procesu, ktorý vyvažuje čas, teplotu, prúdenie vzduchu a vlhkosť, dokážeme získať z mäsa len jeho najcennejšie vlastnosti. Počas suchého zrenia sa enzýmy obsiahnuté v hovädzine narušia, rozplynú a rozložia tuk v mäse. Ten následne prechádza štrukturálnymi zmenami a vyvíja sa. Výsledkom je výrazné zjemnenie mäsa, ktoré má jedinečnú, lahodnú a zároveň výraznú chuť.

 

2-hovadzie-sp.png

 

Ochutnajte z našej ponuky hovädzích špecialít z farmy KRAVA & CO.

Ponúkame vám ochutnávku špecialít zo suchého zrenia, ako napríklad výnimočný T- Bone steak, TOP Sirloin steak, či Osso Bucco. 

 

7-hovadzie-sp.png

8-hovadzie-sp.png

 

Výnimočný T - Bone steak

 

Súčasťou T-Bone steaku je kosť, na ktorej je sviečkovica aj nízka roštenka. Ide o dvojkombináciu, ktorá tomuto kúsku zabezpečuje výnimočnú chuť. Aj preto patrí medzi to najlepšie, čo môžete medzi steakovými mäsami vyskúšať. Svoj názov získal T-Bone vďaka tvaru bedrového stavca – ten totiž nápadne pripomína písmeno T.

 

3-hovadzie-sp.png

 

Jemný a mäkký TOP Sirloin steak

 

Celý chrbát s nízkou roštenkou vkladáme do zrecej komory. Následne po procese suchého zrenia z neho vyrezávame Top Sirloiny. Mäkké a jemné mäso, z ktorých ich u nás robíme, pochádza zo svalov, ktoré sú najmenej namáhané a majú najmenej tuhého spojivového tkaniva. Top Sirloin steaky sú jemné a málo mramorované, čo ocenia všetci, ktorí dávajú prednosť chudšiemu mäsu.

 

4-hovadzie-sp.png

 

.... a ďalšie výnimočné steaky a k nim fantastické omáčky, či prílohy si viete vychutnať v našej najnovšej ponuke hovädzích špecialít.