Piatok

VEĽKÝ PIATOK - DENNÉ MENU NEPODÁVAME

 

Želáme Vám požehnané veľkonočné sviatky, plné pokoja a zdravia. Držme si palce, aby sme sa mohli čoskoro opäť stretnúť, pozdraviť sa či už objatím, alebo vzácnym podaním rúk.

Tešíme sa na Vás.

1.png
Hovädzie špeciality

Špeciálne ponuky

Hovädzie špeciality

Nezameniteľná chuť steaku z plemena "LIMOUSINE" z domáceho chovu, ktoré dozrieva metódou suchého zrenia!

Farma KRAVA @ CO. chová plemeno hovädzieho dobytka "Limousin". Práve výnimočná a nezameniteľná chuť tohto mäsa je najlepším základom pre exkluzívne hovädzie kulinárske špeciality. Ide o vysoko špecializované jatočné plemeno, ktoré sa chová hlavne vo Francúzsku a v ďalších 70 krajinách po celom svete. Limousin charakterizuje medeno-hnedá farba, menšia hlava a krátky krk. Čo sa týka chuti, gurmáni po celom svete oceňujú jemnosť vyzretého, šťavnatého mäsa. Vďaka svojim kvalitám vyhralo plemeno Limousin už niekoľko cien v prestížnych súťažiach – napríklad prvé miesto v Quality Trophy, ako najlepšie európske hovädzie mäso počas medzinárodnej poľnohospodárskej výstavy v Paríži. 

 

1-hovadzie-sp.png

 

V čom spočíva výnimočnosť mäsa zo suchého zrenia?

Spôsob suchého zrenia, tzv. „dry aging“ získava v dnešnej dobe nazad svoju zašlú slávu. Vďaka špeciálnym zrecím komorám a procesu, ktorý vyvažuje čas, teplotu, prúdenie vzduchu a vlhkosť, dokážeme získať z mäsa len jeho najcennejšie vlastnosti. Počas suchého zrenia sa enzýmy obsiahnuté v hovädzine narušia, rozplynú a rozložia tuk v mäse. Ten následne prechádza štrukturálnymi zmenami a vyvíja sa. Výsledkom je výrazné zjemnenie mäsa, ktoré má jedinečnú, lahodnú a zároveň výraznú chuť.

 

2-hovadzie-sp.png

 

Ochutnajte z našej ponuky hovädzích špecialít z farmy KRAVA & CO.

Ponúkame vám ochutnávku špecialít zo suchého zrenia, ako napríklad výnimočný T- Bone steak, TOP Sirloin steak, či Osso Bucco. 

 

 

hovadzie-specialy-2019-lavacom-1-web.jpg

 

hovadzie-specialy-2019-lavacom-2-web.jpg

Výnimočný T - Bone steak

 

Súčasťou T-Bone steaku je kosť, na ktorej je sviečkovica aj nízka roštenka. Ide o dvojkombináciu, ktorá tomuto kúsku zabezpečuje výnimočnú chuť. Aj preto patrí medzi to najlepšie, čo môžete medzi steakovými mäsami vyskúšať. Svoj názov získal T-Bone vďaka tvaru bedrového stavca – ten totiž nápadne pripomína písmeno T.

 

3-hovadzie-sp.png

 

Jemný a mäkký TOP Sirloin steak

 

Celý chrbát s nízkou roštenkou vkladáme do zrecej komory. Následne po procese suchého zrenia z neho vyrezávame Top Sirloiny. Mäkké a jemné mäso, z ktorých ich u nás robíme, pochádza zo svalov, ktoré sú najmenej namáhané a majú najmenej tuhého spojivového tkaniva. Top Sirloin steaky sú jemné a málo mramorované, čo ocenia všetci, ktorí dávajú prednosť chudšiemu mäsu.

 

4-hovadzie-sp.png

 

.... a ďalšie výnimočné steaky a k nim fantastické omáčky, či prílohy si viete vychutnať v našej najnovšej ponuke hovädzích špecialít.